Remember Scoala de Iarna (Alin Ciula)

In scoala lui Dan am realizat ca o zi mohorata, cu vreme execrabila (ploaie, lapovita, ninsoare, frig) se poate transforma intr-o experienta deosebita, utila si totodata captivanta in functie de ceea ce-ti propui sa faci, de deschiderea pe care o ai atat fata de noi provocari cat si fata de oameni (grupul cu care esti), si bineinteles de doza de motivatie. Am reinvatat sa am rabdare…

Am invatat ca atunci cand echipamentul incepe sa paraie, e cazul sa-l verific inainte de a-mi da drumul…

Am invatat ca niciodata nu e prea tarziu sa ma reintorc la o mai veche pasiune…
Dupa luni intregi de curs teoretic asiduu…Dupa ateliere sofisticate, practice dar extrem de dificile, in niste conditii inimaginabile pentru muritorii de rand…
Dupa ce am tras ca niste eroi in teren si am dat tot ceea ce eram in stare, pana si sufletul din noi…

Dupa ce am infruntat stihiile naturii: ploaie, lapovita, viscol, ceata, frig, zapada, sete…

Dupa ce am muncit in cateva zile cat altii in ani, de a iesit si untul din noi…
Dupa ce am invatat intr-o iarna cat altii in zece…

Dupa ce ne-am storcit creierii cu complicate probleme de conduita si etica montana…

Dupa ce am sapat ca si cartitele grote in zapada si am reusit tot atunci sa scapam in extremis de o cadere in prapastie oprindu-ne cu pioletul pe pante inghetate, sa ne asiguram retragerea folosind piese de echipament pe post de ancore, dupa ce am reusit sa salvam in timp record colegii ingropati in avalansa (si asta, doar datorita experientei acumulate pana in momentul respectiv), am incheiat intr-un final Scoala de Iarna Nahannycamp.

La examenul din Retezat, lucrurile au stat cu totul altfel…
Am pasit cu incredere si pe deplin antrenati in regatul alpin al zapezii! What a feeling! Caci asta a fost pentru cei mai multi: o expeditie initiatica si atent pragatita in tainele muntelui – iarna.

Retezatul (varful – iarna), tinta suprema si de neimaginat pentru unii dintre noi cu ceva vreme in urma, era acolo impasibil si ne astepta cu vreme buna si multa zapada.

A fost un succes!