Remember Scoala de Iarna (Corneliu Anita)

Nu e greu de exprimat ce a insemnat pentru mine Scoala de Iarna Nahannycamp. Pot sa spun ca am invatat multe lucruri noi si am cunoscut oameni faini cu care m-am simtit foarte bine. Nu as fi crezut niciodata ca eu voi face alpinism. Recunosc ca nu am avut nici un moment de frica sau neliniste avand multa incredere in Dan la filaj. In pestera, unde mi-a fost frig desi m-am imbracat cu tot ce aveam si la coborare, cand mi s-a rupt rucsacul, am invatat cat de mult conteaza echipamentul… Mi-a placut si la Cornel, care ne-a oferit o lectie de biologie-geografie deosebita.

In Tarcu imi pare rau si acum ca nu am putut ajunge.
Aplicatia din Retezat m-a bucurat in primul rand ca a fost prima mea urcare pe munte iarna, in zapada mare. M-a suprins norocul pe care l-am avut cu zapada semi inghetata si ca fara schiuri de tura, fara rachete si coltari am reusit sa urc asa mult. Peisajul a fost superb. Mi-a placut si mi-am dat seama cat de mult conteaza micile placeri, oamenii deosebiti , voiosi , gandul la clatite si “ceremonia” cu mancatul la comun.

In concluzie, am invatat foarte multe lucruri la cursurile teoretice si la cele practice. S-au deschis pentru mine noi orizonturi: mersul la munte iarna, alpinismul, mersul la munte pentru mai multe zile. Locurile au fost noi si minunate. M-au ajutat mult discutiile cu ceilalti si ca ne incurajam reciproc. Acum stiu mai bine ce inseamna echipamentul si ca muntele trebuie respectat si admirat pentru toata frumusetea lui. Excursia trebuie planificata cu ratiune in tot ce inseamna ea: hrana, apa, echipament, vreme, colegi, traseu..
Multumesc Dane ca mi-ai dat incredere in mine si mi-ai aratat ce inseamna aventura in siguranta.